Instruktörer 2019

Som alltid kommer vi att ha många kunniga instruktörer och tränare som har en bred erfarenhet från handbollen både på nationell och på internationell nivå. Vi uppdaterar den här sidan och i våra sociala kanaler i takt med att fler instruktörer blir klara.

Loui Sand

Vi har det stora nöjet att presentera Loui Sand som kommer köra sin föreläsning - Mitt liv äger ingen - på handbollsskolan. I samarbete med SISU och Forshaga Kommun kommer han tillbaka till skolan och föreläser.

Loui har spelat över 100 landskamper och största meriterna var EM-bronset 2014 och förlust i VM-bronsmatchen 2017. I början av 2019 bröt Loui sitt proffskontrakt med franska Fleury Loiret HB för att avsluta handbollsskarriären.

Binai Aziz

Binai Aziz har sitt ursprung i LIF Lindesberg där han spelade 10 år i A-laget i dåvarande elitserien. Sedan dess har han tagit meriter som årets nykomling i Norska elitserien 2013, guld och silver i Norska cupen med Bodø HK, och förra säsongen var han med och tog silver i Handbollsligan med HK Malmö.

Mohsen Mohamed

Mohsen Mohamed har deltagit som instruktör hos Tina Flognmans Handbollsskola i många år och har alltid varit en av våra mest populära ledare.

Mohsen har en gedigen tränarbakgrund vilket bland annat innefattar uppdrag inom det egyptiska handbolllsförbundet. Han har även tränat herrlag i den högsta ligan i Egyptien. Nu är han proffstränare i El Jaish club - Qatar. Mohsen pratar flytande engelska. Vid behov kommer det finnas tolk med på hans pass.

Tony Larsson

Tony Larssons spelkarriär började i Västra Frölunda för att sedan representera både Redbergslid IK och Önnered HK. Som tränare har han haft många uppdrag, bland annat var Tony med när HK Aranäs herrar gick upp till elitserien och han var distriktslagstränare för Göteborg P88.

På instruktörssidan är Tony en rutinerad ledare som varit instruktör vid riks- och regionlägren samt instruktör på rikshandbollsgymnasiet Katrinelund. Han är TS3-utbildad och han även utbildningen som krävs för att få utbilda ledare i TS1.

Sedan många år jobbar Tony som klubbchef för Redbergslid IK där han just nu även har ideella uppdrag som ledare för pojkar 05 och flickor 10.

Vi är enormt glada att välkomna Tony till handbollskolan för första gången!

David Venturelli

1983 testade han att spela handboll för första gången, och fastnade för sporten direkt. Han spelade tills han var 25 år, men slutade pågrund av en knäskada. Då satsade han istället helhjärtat som en karriär som coach. 2009 startade han upp en egen förening - Handball des Collines. En förening som välkomnar alla. Utöver pojk och flicklag finns det även rullstolshandboll och handbolls för personer med funktionsvariation.

Säsongen 2017/2018 gick klubbens damlag, som David tränar, upp en divison, och spelar nu i ”Nationale 3”.

David talar franska men tolk kommer finnas med på passen.

Henric Sandmark

TS3-utbildad och målvaktsinstruktör steg 3. Huvudtränare för IF Helltons damer i damallsvenskan. SM-silver med Värmlandslaget F92 samt steg 5 med IF Helltons F92. Instruktör på handbollsgymnasiet i Karlstad.

Hamed Khazrai

Hamed Khazrai är född 1981, sin handbollsbakgrund har han från högerkanten i bland annat IK Sävehof, TV Emsdetten (Tyskland), Kärra HF, Hästö IF, HP Warta och GKIK Wasaiterna.

Hamed är nu tränare för Torslanda HKs herrlag. Han har förflutet som tränare från både Kärra, IK Sävehof och senast Önnereds HK. Hameds första år i Önnered samt lagets år som nykomlingar tog han dom till en sjätteplats och förra säsongen lyckades han med en femteplats.

Hamed har under sin tid som ledare både varit akademiansvarig i IKf Sävehof samt ungdomsansvarig i Önnereds HK. Han är TS 1, TS 2 och TS 3 utbildad – påbörjar MasterCoach utbildning 2019

Maths Gusen Gustafsson

Gusen har tränat och utvecklat pojk- och flickspelare i 15 år. Han har hunnit med att representera föreningar som Guif, Göksten och HK Eskil. Han har haft tre kullar (F97, P99 och P00) för Södermanland i Sverige-cupen, han har vunnit 2 USM-guld med Göksten F97 och ett guld i Sverige-cupen med F97. Han har tränat Göksten och HK Eskils damer i div 2.

Kommande säsong kommer Gusen vara med och träna IF Helltons damer i allsvenskan!

Ida Holm

Ida Holm har Forshaga HK som moderklubb men har fostrats i IK Sävehof som hon vann JSM-guld med 2015. Hon har även spelat med elitserielaget Önnereds HK men spelar numera i IF Hellton.


2019 blev hon Helltons och damallsvenskans skyttedrottning genom förstaplats i skytteligan!

Ida Holm. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Ida Holm. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Eni Rizaldy

Eni Rizaldy tränade Spårvägen HF Stockholms damlag i Allsvenskan förra säsongen. Tidigare huvudtränare för Nacka HK / Skuru DJ.

Hennes pass förra året var mycket uppskattat.

Hannes Söderberg

Hannes Söderberg är fostrad i HK Arnäs och gjorde fyra säsonger i handbollsligan innan han flyttade till Stockholm för att jobba och spelar numera med Tyresö Handboll i herrallsvenskan.

Hannes har Forshaga HK som moderklubb så det är extra roligt att välkomna honom tillbaka till Värmland även i sommar!

Emmy Hollsten Skogman

Emmy är en tongivande spelare med IF Hellton i Damallsvenskan. Emmy har IFK Hammarö som moderklubb.

Maja Holm

Maja har precis som storasyster Ida fostrats i IK Säfehov. Hon spelar nu i David Venturellis Handball des Collines i Frankrike.

Niclas Åhman

Niclas Åhman är tränare för Skara HF:s U-lag där han utvecklare spelare som vill ta steget upp till SHE-laget.

Niclas började som spelare i Lidköpings HK men på grund av en knäskada fick det bli tränaruppdrag i allt från ungdomslag till div 1. Han har varit tränare i förningar som HK Linne, Falköpings AIK, HK Lidköping samt Skara HK. Niclas har även varit tränare för olika distriktslag i Västergötland.

Niclas gör sin första sommar på Tina Flogmans handbollskola.

Gustav Åhman

Gustav Åhman är tränare för Skara HF:s U/J-lag. Han är 23 år och har spelat handboll hela sitt liv, bland annat i Lidköping HK och Alingsås HK.

Baskhim Gashi

Baskhim har spelat som vänsterkant 8 säsonger i Lif Lindesberg A-lag i allsvenskan. Har meriter från U-21 landskamp och nu senast EM-kval med Kosovos a-landslag, där de spelade lika mot Polen o vann mot Israel.

Nathalie Fernandez Nilsson

Målvakt i IF Hellton i damallsvenskan.

Lisa Karlsson

Målvakt i IF Hellton. Lisa kommer tillsammans med kollegan Nathalie hålla i målvaktspassen.

Stefan Zeilon

Handbollsskolans ständige Beachhandbolls-general som har ett förflutet som tränare bland annat i Forshaga HK.

Gustav Bäckstrand

Gustav spelar i IF Helltons herrlag.

Lotta Kulju

Lotta spelar till vardags i IF Hellton och i det finska landslaget där hon är bofast sedan många år tillbaka. Lottas moderklubb är Borgå Akilles i Finland.